Mieskuoro Sirkat

Ravintola Poppari mieskuoro Sirkkojen kulttuurisaunotettava 2018

Sirkat palkitsi elävän musiikin ravintola Popparin nousevien musiikkilahjakkuuksien tukijana sekä elävän jazz- ja pop-musiikin tuottajana. Se on tarjonnut ainutlaatuisen oppimisalustan nuorille viihdemusiikin opiskelijoille, kun he ovat saaneet tilaisuuden esiintyä aidossa ”jatsiluolassa” oikealle yleisölle. Monet jyväskyläläislähtöiset huippumuusikot ovat kehittäneet taitojaan Popparissa. Ravintolan pitäjät Sami ja Pirjo Salovaara ovat luoneet yrityksen, jonka merkitystä ja arvoa Sirkat haluaa valinnallaan pönkittää.

Poppari aloitti uudenlaisen toimintamallinsa syksyllä 1992. Sitä ennen kaupungista puuttui tiivistunnelmainen musiikkiravintola. Poppari on jo saanut lukuisia palkintoja alkaen Suomen Jazz-liiton, Yleisradion ja Jyväskylän kaupungin huomionosoituksista. Nuoret jazz-, pop- ja kaikki viihdemuusikot tarvitsevat oikean areenan kehittyäkseen muusikkoina. Keskisuomalaisille Poppari on ainutlaatuinen musiikin tunnelmallinen kuuntelupaikka. Se vetää esiintyjiksi maamme eturivin muusikkoja ja Poppari on tunnettu ja pidetty paikka muusikkojen keskuudessa.

Sirkat on valinnut kulttuurisaunotettavan vuodesta 2001 lähtien. Aluksi tämä saunotettiin mobiilisaunassa, mutta nykyisin hänet varustetaan saunatarvikkeilla. Tänä vuonna palkinto on Ulla Huttusen toteuttama emalityö ”Saunova sirkka”, joka voidaan sijoittaa vaikkapa löylyhuoneeseen.

Viimeksi päivitetty 18.8.2019