Mieskuoro Sirkat

Päivi Virolainen-Kalpio

Päivi Virolainen-Kalpio

Mezzosopraano Päivi Virolainen-Kalpio on suorittanut filosofian maisterin tutkinnon Jyväskylän yliopistossa pääaineenaan venäjän kieli ja kulttuuri sekä laulunopettajan tutkinnon ja jatkotutkinnon (taso A) Keski-Suomen konservatoriossa sekä kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinnon, Musiikkipedagogi(AMK), Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Hän on opiskellut Maila Haaviston, Ulla Sippolan, Liisa Linko-Malmion ja Taina Raution sekä Sampsa Konttisen ja Ivari Iljan johdolla. Hän on täydentänyt opintojaan useilla laulun mestarikursseilla opettajinaan mm. Ivari Ilja, Liisa Linko-Malmio, Ritva Auvinen, Jan Tamaru, Irina Arhipova, Sylvia Geszty, Pentti Koskimies ja Folke Gräsbeck.

Hän on tehnyt useita oopperarooleja Jyväskylän ooppera ry:n ja Keski-Suomen alueoopperan produktioissa, viimeksi Njanja Filipjevnan rooli Tsaikovskin Jevgeni Oneginissa (2007), Mamma Lucian rooli Mascagnin Cavalleria Rusticanassa (2003) ja Kaisan rooli Aulis Sallisen Punaisessa viivassa (2001).

Lisäksi hän on esiintynyt sekä orkesterisolistina että resitaalein (esim. Jyväskylä sinfonian Verdin Don Carlo – Highlights sekä Beethovenin Sinfoniassa nro 9, Jouko Linjaman Psalmissa 119) ja erilaisissa musiikkiteatteriproduktioissa mm. Jyväskylän Kaupunginteatterissa (esim. Rodgers, Laulava Trappin perhe (Sound of Music), Abbedissan rooli 1997 – 1998) ja Jyväskylän huoneteatterissa. Lisäksi hän on toiminut solistina monissa kirkkomusiikkiteoksissa (esim. Bach: Matteus-passio, Händel: Brockes-passio, Sain-Saëns: Jouluoratorio).

Päivi Virolainen-Kalpio on toiminut laulunopettajana mm. Keski-Suomen konservatoriossa ja Jyväskylän yliopiston musiikin laitoksella. Tällä hetkellä hän työskentelee laulun lehtorina Jyväskylän ammattikorkeakoulun Musiikin tutkinto-ohjelmassa sekä tuntiopettajana Mikkelin musiikkiopistossa.

Viimeksi päivitetty 18.8.2019