Mieskuoro Sirkat

Nikke Isomöttönen

Nikke Isomöttönen (s. 1976) on monipuolinen musiikin ammattilainen, jonka alaa ovat niin musiikkihallinto kuin opetus-, kapellimestari- ja kuoronjohtajan tehtävät. Tällä hetkellä hän työskentelee Jyväskylä Sinfonian vastaavana tuottajana. Aikaisemmin hän on toiminut Mikkelin kaupunginorkesterin intendenttinä. Mieskuoro Sirkkojen taiteellisena johtajana hän toimi vuosina 2004–2017.

Edellisellä Jyväskylän kaudellaan hän toimi pitkään orkesterinjohdon opettajana Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ja johti siellä perustamaansa jousiorkesteria JAMKin jousia. Lisäksi hän on toiminut Jyväskylän Puhallinorkesterin, Jyväskylän sotaveteraanikuoron ja Jyväskylän oopperakuoron johtajana sekä Keski-Suomen alueoopperan assistenttikapellimestarina.

Isomöttönen on voittanut ensimmäisen palkinnon KuoroEspoo-festivaalin kuoronjohtokilpailussa 2002 ja osallistunut kansainväliseen Jorma Panula kapellimestarikilpailuun 2006. Jyväskylä Sinfonian ja Mieskuoro Sirkkojen kanssa Isomöttönen kantaesitti jyväskyläläissäveltäjä Erkki Raiskin pääsiäisoratorion keväällä 2009. Tämän lisäksi hän on vieraillut mm. Pori Sinfoniettan ja Ilmavoimien soittokunnan kapellimestarina ja on useiden vuosien ajan johtanut Jyväskylä Sinfonian koulukonsertteja.

Isomöttösen kansainväliset kapellimestarivierailut ovat suuntautuneet Yhdysvaltoihin, jossa hän on vieraillut johtamassa Adirondack Wind Ensemble -orkesteria New Yorkissa sekä Etelä-Afrikkaan, jossa hän on johtanut South African National Youth Orchestraa.

Kuoronjohtajan- ja kapellimestarintöidensä ohella Isomöttönen on toiminut konsertti- ja tapahtumatuottajana sekä erilaisissa hallintotehtävissä mm. Jyväskylä Sinfoniassa, Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ja Astor & Amadeus Music Managementissa. Isomöttönen on ollut Sulasolin ja Suomen Mieskuoroliiton taiteellisen toimikunnan jäsen.

Viimeksi päivitetty 18.8.2019