Mieskuoro Sirkat

Nikke Isomöttönen kapellimestarivierailulle Yhdysvaltoihin

Jyväskylän ammattikorkeakoulun orkesterinjohdon opettaja ja Mieskuoro Sirkkojen taiteellinen johtaja Nikke Isomöttönen on kutsuttu kapellimestarivierailulle Yhdysvaltoihin. Isomöttönen johtaa tammikuun lopussa Adirondack Wind Ensemble -ammattilaispuhallinorkesteria Plattsburghissa, New Yorkissa.

Konsertin paikallinen uutinen on tässä.

Konsertin tarkempaa sisältöä löytyy tässä.

Vierailukutsun takana on New Yorkin valtionyliopiston professori Daniel Gordon, joka vietti sapattivapaataan viime vuonna Jyväskylässä suomalaista musiikkia tutkien. Gordon muistetaan Suomessa puhallinorkesterikouluttajana useilla paikkakunnilla sekä mm. esiintymisestään Isomöttösen johtaman Jyväskylän ammattikorkeakoulun jousiorkesterin saksofonisolistina.

Isomöttösen konserttiohjelma Yhdysvalloissa koostuu suomalaisesta musiikista – Jukka Viitasaaren, Janne Ikosen, Atso Almilan, Pertti Pekkasen, Einojuhani Rautavaaran ja Jean Sibeliuksen teoksista.

Opetustyönsä ja Mieskuoro Sirkkojen johtajan tehtävien lisäksi Nikke Isomöttönen johtaa Jyväskylän oopperakuoroa ja sotaveteraanikuoroa sekä Jyväskylän puhallinorkesteria. Marraskuussa hän debytoi Jyväskylä Sinfonian kapellimestarina ja on vieraillut toistuvasti johtamassa Ilmavoimien soittokuntaa. 2002 hän sai jaetun ensimmäisen palkinnon KuoroEspoo-festivaalin kuoronjohtajakilpailussa.

Viimeksi päivitetty 18.8.2019