Mieskuoro Sirkat

Kaarlo (Kalle) Mirkkola 1925 – 2018

Sirkkojen kunniapuheenjohtaja Kalle Mirkkola oli uskollinen valitsemilleen elämänuralle ja harrastuksille. Hänen elämäntyönsä on merkittävä osa maakuntamme ja myös kuoromme historiaa.

Einari Kropsu 1930 – 2017

Sirkkojen kunnialaulunjohtaja Einari Kropsu oli kuoromme taiteellisena johtajana 1961 – 1986. Hänen elämäntyönsä on vaikuttava osa Suomen musiikkielämää.

Erkki Laatikainen 1946 – 2013

Sirkat menettivät päätoimittaja Erkki Laatikaisessa hyvän ja uskollisen ystävän. Ystävän, joka tunsi erittäin hyvin sanomalehti Keskisuomalaisen ja Sirkkojen yhteisen historian ja tiedosti sen velvoitteet, kuten hänen kirjoittamansa artikkeli 100-vuotishistoriakirjassamme osoittaa.

Erityisesti haluamme mainita hänen keskeisen roolinsa Utsjoki-levytyksessä, 100-vuotisjuhlatoimikunnassa ja Harmus-projektin käynnistämisessä. Hän oli myös Jyväskylän Konserttisalin hanketukiyhdistyksen perustajajäsen ja hallituksen varapuheenjohtaja.

Meille Sirkoille jää kauniina ja velvoittavana perintönä Erkiltä hänen edellä mainitun artikkelinsa viimeinen virke: "Keskisuomalaisen ja Sirkkojen yhteys on niin vahva, että sen jatkuminen monimuotoisena on varmaa ja tätä maakuntaa aidosti palvelevaa."

Viimeksi päivitetty 18.8.2019