Mieskuoro Sirkat

Erkki Raiski

Erkki Raiski

Vuoden 2009 kulttuurisaunotettavan arvonimi myönnettiin ansioituneelle musiikkialan kouluttajalle ja säveltäjälle Erkki Raiskille. Saunotettavamme osaa haastaa musiikillaan ajattelemaan toisin – ei erikoisuuksia tavoitellen vaan loogisesti edeten kuten on tyypillistä filosofian tutkimukselle.

Hän on pitkän linjan toimija, jolle oman tekemisen vaikuttavuus on ollut paljon tärkeämpää kuin oma vaikutusvalta musiikin tekijänä. Sävellystyön rinnalla hän hoitaa musiikin teorian lehtorin virkaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun musiikin koulutusohjelmassa. Työssään hän on opetustoiminnan ohella erikoistunut verkko-opintojen kehittämiseen. Raiskin aiempi sävellystuotanto sisältää runsaasti musiikkia erilaisille kuoroille, nykyisin pääpaino on instrumenttimusiikissa.

Erkki Raiskin ohjaamaa, johtamaa tai tekemää musiikkia on viime aikoina kuultu mm.

  • TV:stä tutun Päijänne sinfonian musiikki suurelta osin oppilaidensa työnä
  • Pitkäperjantaina 10.4.2009 Keski-Pohjanmaan kamarikuoro ja jousiorkesteri Caelum Stellatum esittivät Stabat Materin vuodelta 1999
  • 13.4.2009 kantaesitettiin Sirkkojen juhlavuoden tilausteos "Seitsemän kuvaa Kristuksen ylösnousemuksesta. Oratorio mieskuorolle, sopraano- ja bassosolistille ja sinfoniaorkesterille". Esiintyjinä mieskuoro Sirkat ja Jyväskylä Sinfonia. Solisteina olivat Helena Juntunen, sopraano ja Kristjan Mõisnik, basso. Kapellimestarina toimi Nikke Isomöttönen.
  • Lisätietoja:
    htpp://www.sirkat.fi/
    http://sinuhe.jypoly.fi/~eraiski/

    Viimeksi päivitetty 18.8.2019