Mieskuoro Sirkat

Menopalstoilla ilmoitettu kuoron avoin harjoitus ja äänen testausmahdollisuus on peruttu 2. ja 9.12. Uusia tilaisuuksia jälleen kevätkaudella 2020. Tarkimmat tiedot näillä sivuilla.


Hiljainen joulu –konsertti

08.12.2019 (su) Kuhmoisten kirkko klo 15 ja Jämsän kirkko klo 19
14.12.2019 (la) Kuokkalan kirkko klo 18
16.12.2019 (ma) Taulumäen kirkko klo 19
19.12.2019 (to) Kaupunginkirkko klo 19

Mieskuoron juhlaa

Mieskuoro Sirkkojen, Mieskuoro Alvarin ja Jyväskylä Sinfonian yhteiskonsertti Mieskuoron juhlaa 4.12. Jyväskylän teatteritalolla. Ohjelmassa kuullaan teoksia Leevi Madetojalta ja Jean Sibeliukselta. Konsertin johtaa Okko Kamu ja baritonisolistina kuulemme Markus Niemistä.

Ke 4.12. klo 19 Jyväskylän teatteritalo
Mieskuoro Sirkat 120 vuotta
Okko Kamu, kapellimestari
Markus Nieminen, baritoni
Mieskuoro Sirkat, valm. Kimmo Tuuri
Mieskuoro Alvar, valm. Niklas Taanila

Jean Sibelius: Vapautettu kuningatar
Jean Sibelius: Tulen synty
Leevi Madetoja: Sammon ryöstö
Jean Sibelius: Sinfonia nro 1

Konsertin kesto on noin 1h 50 min.

Lisätietoja Jyväskylä Sinfonian sivuilta

Stipendi LähiTapiolalta

LähiTapiola myönsi Mieskuoro Sirkoille stipendin 120 v juhlavuoden kuluihin. Sirkat kiittää! Sirkoista vastaanottamassa stipendiä olivat varaj. Kari Anttila sekä hallituksen jäsen Konsta Kalenius ja siht. Kimmo Suortamon, joka edusti teatteri Eurooppa nelosta.

Sirkat 1899 – 2019: Juhlakonsertti

Konsertti "Miehen vuodenajat" sisälsi kahden tilausteoksen ensiesityksen. Konsertin draamallisesta ohjauksesta vastasi Antti Viitamäki, musiikin johti tuttuun tapaan Kimmo Tuuri. Konsertissa tarkasteltiin miehen elämää poikavuosista aikuisuuteen ja isoisyyteen asti.

Sirkat tilasi juhlavuoden kunniaksi kaksi tilausteosta. Sanna Salminen sävelsi mieskuoroteoksen "Päivitetty serenadi". Hänellä oli tavoitteena kehittää serenadiperinnettä siten, että musiikissa olisi hieman pilkettä silmäkulmassa mutta sydän lämpimänä. Meillä on ainakin ollut hauskaa sitä harjoitellessa!

Toinen uutuus oli Ville Ojasen sävellys Jarkko Martikaisen sanoihin "Miehen vuodenajat". Laulussa eletään elämän ruuhkavuosia työn ja perheen ja taloudellisen toimeentulon vuorovaikutuksessa. Tärkeisiin asioihinsa mies ehtii paneutua ehkä sitten myöhemmin...

Mieskuoro Sirkat 120 – vuotta juhlakonsertti
Lauantaina 5.10.2019 klo 16
Schildtin lukion sali
Viitaniementie 1B Jyväskylä
Ohjelma 20 € Opiskelijat 10 €
Konsertti väliaikoineen 2 tuntia.

Juhlakonsertin sijainti

PJH:n tervehdys

PJH:n tervehdys      29.9.2019

Hyvät veljet, eilen illalla pidettiin puheenjohtajan kanssa läksiäisiä. Meni pitkäksi ja silmät saattaa punottaa. Huomenna pitäisi olla kunnossa klo 13:30 kun muutan yliopistolle S-rakennukseen, missä intendentti Pirjo Vuorinen ottaa minut vastaan. Kiitän lämpimästi teitä rakkaat veljet hyvästä kuoroni huolenpidosta. Sirkat voi hyvin ja olen pannut merkille että alkuaikojen oivallinen toverihenki on elänyt keskuudessanne ja olette täyttäneet kunniakkaasti tehtävänne raikkaan, sointuvan laulun virittäjänä Keski-Suomen sydämessä. Toivon, että tapaisin mahdollisimman montaa teistä huomenna 1:30 jpp.

Ystävyydellä,
teidän Pekka Juhani H

Juhlavuoden grafiikka on tullut myyntiin!

Sirkkojen 120-juhlavuoden taiteilijaksi valittu Samuli Heimonen sai valmiiksi litografian Kutsu. Työ on myytävänä kuorolaisten kautta tai sen voi tilata tästä.

Täysiä vuosia juhliessaan kuorolla on ollut tapana hankkia grafiikkataideteos, jota kuoro on myynyt edelleen. Näin olemme edistäneet musiikin ja kuvataiteen yhteyttä. Samuli Heimonen on aikamme tunnetuimpia nuoria taiteilijoita. Hän on kotoisin Saarijärveltä ja asuu nykyisin Jyväskylässä, missä hänellä on ateljee Lutakossa.

Vuoden kulttuurisaunotettu

Mieskuoro Sirkat valitsi kuoronjohtaja Ulla Kotamäen vuoden 2019 kulttuurisaunotettavaksi. Hän on toiminut naiskuoro Vappujen johtajana parikymmentä vuotta, ja sen lisäksi hän johtaa neljää muuta kuoroa: Kannel-kuoro Jyväskylässä, lapsikuorot Sirkuttajat (Laukaa) ja Visertäjät (Äänekoski) sekä nuorisokuoro K-12 Äänekoskella. Hän opettaa Äänekoskella Ala-Keiteleen musiikkiopistossa. - Oppilaitteni ikä vaihtelee 7-90 välillä, toteaa Kotamäki. Hänet tunnetaan ammatillisesti erittäin pätevänä ja optimistisena johtajana, jonka iloisuus ja hymyilevyys on tarttuvaa. Ulla Kotamäki toimii Naiskuoroliiton musiikkivaliokunnassa.

Sirkat on jakanut kulttuurisaunotettavan huomionosoitusta vuodesta 2001 lähtien. Sen avulla on nostetaan yksittäisiä eri alojen kulttuurintekijöitä esille kannustukseksi ja kiitokseksi tehdystä arvokkaasta työstä. Kulttuurisaunotettu saa kukkien lisäksi muistoksi saunomiseen viittaavan pienen emalitaulun, jonka on tehnyt korpilahtelaisen Emalipuun taiteilija Ulla Huttunen. Kulttuurisaunotettu on valintansa jälkeen mieskuoron erityishuomion kohteena ja hänet kutsutaan mm. kuoron vuosijuhlaan, mikä tänä vuonna on juhlavuoden pääkonsertin karonkka.

Aiempien vuosien kulttuurisaunotetut löydät tämän linkin takaa.

Jo elettyä

Tässä muutamia menneiden vuosien tapahtumia.

Virstanpylväitä

Lahjaidea !

Mieskuoro Sirkkojen kalenteri "Keski-Suomen lintuja" ilmestyy vuosttain. Yrjö Kahilan upeiden kuvien lisäksi kalenteriin on painettu nimipäivät, liputus-, pyhä- ym. juhlapäivät. Myynnissä laulajilla ja konserttiemme yhteydessä hintaan 10 €.

Sirkka-lehti

Sirkka-lehti on ollut ainutlaatuinen ja monipuolinen kulttuurilehti. jonka uusimpia julkaisuja voit lukea klikkaamalla kansikuvia. Lehti on ollut myös oiva ja edullinen ilmoitusfoorumi. Valmistelemme kuoron 120-vuotisjuhlanumeroa vuodeksi 2019. Tule sinäkin mukaan ilmoittajiemme laatujoukkoon !

Ne laulua kummaa kaikaa

Parhaita Madetojan mieskuoroklassikoita ryyditettynä Jaakko Linjaman sävellyksillä.

Voit ostaa äänitteen Sirkoilta tai tilaussivultamme.

Jyväskylä-mitali Sirkoille !

Jyväskylän kaupunginhallitus on myöntänyt vuonna 2013 Jyväskylä-mitalin Mieskuoro Sirkoille kuoron laajasta, pitkäaikaisesta ja yleistä tunnustusta saaneesta toiminnasta. Mitali luovutettiin lauantaina 23.3.2013 Jyväskylän kaupungin kutsuvierastilaisuudessa kaupungintalolla. Tämä 25. kerran jaettu Jyväskylä-mitali on kaupungin korkein huomionosoitus, ja se jaettiin nyt ensimmäisen kerran yhteisölle.

Lisätietoja ja Sirkkojen silloisen puheenjohtajan Veikko Tissarin kiitospuhe.

Merkillisiä miehiä

Jukka Korolle on myönnetty Mieskuoroliiton kunniamerkki nro 68, jonka liiton puheenjohtaja Antti Lindqvist luovutti liittokokouksen yhteydessä Jyväskylässä 20.3.2010. Kunniamerkki on korkein SMKL:n huomionosoituksista (lista kunniamerkkien saajista löytyy liiton nettisivuilta). Jukka Koro on toiminut pitkään Mieskuoroliiton hallituksessa ja aluevaltuustossa. Sirkat onnittelevat lämpimästi ansioitunutta kunniapuheenjohtajaansa !

Mieskuoro Sirkkojen johtajana 1986-1994 toiminut Kari Ala-Pöllänen palkittiin Pro Finladia mitalilla 1.12.2009 - Sirkat onnittelevat lämpimästi ! Tunnetun kuoronjohtaja- ja pedagogiuransa lisäksi hän on mm. Esittävän säveltaiteen edistämiskeskuksen (ESEK) kuorojaoston puheenjohtaja, Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry:n hallituksen varapuheenjohtaja, Europa Cantat:n Music Comission:n jäsen sekä Maailman kuoroliiton (IFCM) suojissa toimivan Songbridge-tapahtuman Artistic Committeen puheenjohtaja.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen myönsi 12.6.2009 Matti Siipolalle director cantus arvonimen. Matti Siipola on tunnettu ja tunnustettu alueoopperan aktivisti, kuorolainen ja solisti. Sirkoissa hän on toiminut solistina (tuorein rooli oli Raiskin oratorion Tuomas), varalaulunjohtajana, äänenmuodostajana, lauluryhmien vetäjänä ja taiteellisen toimikunnan jäsenenä. Nykyisin hän johtaa myös Rempsetti -yhtyettä. Sirkat onnittelevat lämpimästi !

In memoriam

Merkittävien Sirkkojen ja kuoromme ystävien muistokirjoituksia.

Jo elettyä

Klikkaa tästä muutamien muiden lähihistoriamme tapahtumien taustatietoja.

Haluatko Sirkkojen postituslistalle ?

Jos haluat Sirkkojen postituslistalle, lähetä tyhjä viesti osoitteeseen: sirkkafanit-subscribe@sirkat.fi

Saat suoraan postilaatikkoosi ajakohtaista tietoa kuoromme toiminnasta.

Listalta pääsee yhtä kätevästi poiskin, eli lähettämällä tyhjän viestin osoitteeseen: sirkkafanit-unsubscribe@sirkat.fi

Viimeksi päivitetty 18.8.2019